theater

 

verkoop

 

Inhoud:

Mensen komen 's morgens de organisatie binnen en hun theaterrol ligt al klaar. Afhankelijk van wat er speelt vertonen zij weer het voorspelbare gedrag dat past bij die rol. Wat een acteertalenten! En dat geldt niet alleen voor medewerkers; ook managers en adviseurs laten zien dat zij betere acteurs zijn dan zij zelf denken. En wat te zeggen van politici? Steeds weer zijn zij gereed om de bühne op te gaan, in de spotlights voor de camera.

 

Lees in dit boek over de verschillende minitheatergezelschappen in een organisatie decor die steeds hun eigen favoriete theatervoorstellingen opvoeren. Herken de soorten toneelvoorstellingen die wij presenteren in Theatervoorstellingen in organisaties. Vertaal de onderliggende redeneerpatronen die je tegen komt door naar de eigen organisatie. En hoe kun je interveniëren? Als een voorstelling gaande is? Of toch maar even ....

 

Peter van den Boom en Peter de Roode presenteren de spelbreker. Die spelbreker kan de lezer zijn van Theatervoorstellingen in organisaties. Dan ga je de mensen aanzetten om te reflecteren op hun eigen voorstellingen. Wij bespreken het interveniëren aan de hand van vier rollen die er gezamenlijk voor zorgen dat je de regie neemt over de verandering. De vier interventierollen: 1) de toeschouwer observeert en analyseert. 2) Als coach gaat het om doorvragen en de aanzet tot reflectie. 3) In de rol van nar prik je de verhalen door. Je overdrijft of confronteert en ridiculiseert om de spel-speldende medewerkers uit hun comfortzone te halen. 4) Als concretiseerder probeert je tot afspraken te komen.

 

Zoals iemand laatst zei tijdens een leergang; "ik heb nog nooit zo'n plezier gehad bij het lezen van een managmentboek". Ja, want naast de conceptuele onderbouwing zijn er zoveel treffende voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Juist in het dagelijkse werkbestaan laten de korte voorstellingen zich goed waarnemen.

 

Theatervoorstellingen in organisaties is bedoeld voor mensen die willen waarnemen hoe een organisatiecultuur zich uit. Maar het blijift niet alleen bij waarnemen en analyseren. Het boek geeft veel voorbeelden van 'hoe te interveniëren'. Veel plezier en (...) laat nog eens horen wat je vindt van Theatervoorstellingen in organisaties.

 

Bestellen: 'Theatervoorstellingen in organisaties' bij managementboek via deze link: Managementboek

 

 

Auteurs:

Peter-van-den-Boom-contactpersoon             Peter-de-Roode                                                         

Drs. Peter van den Boom          Drs. Peter de Roode         

Nederlandstalig | Paperback, 200 blz.

Mijnmanagementboek | 1e druk, 2014 | EAN: 9789462548053

Verkrijgbaar bij Managementboek 

FacebookTwitterLinkedIn