Boek Kleefstof van de Menselijke Maat

'Een nieuw perspectief voor het ontwikkelen van effectieve organisaties'

  

Samenvatting:

De samenleving bevat steeds minder kleefstof om groepen mensen met elkaar te verbinden. Organisaties maken deel uit van die samenleving. Zij moeten benaderd worden als een reflectieve werkgemeenschap, waar het aankomt op betekenisverlening, zingeving en ontwikkeling. Dit is nu onvoldoende het geval. 

In Kleefstof van de Menselijke Maat schrijven Peter van den Boom en Rob Vinke dit toe aan de institutionele benadering van het begrip organisatie door veel beleidmakers. Vooral bij veranderprocessen komt dit naar voren; de organisatie krijgt dan uitsluitend de kleuring van een instrument om nieuwe strategische doelen te dienen. Een samenleving of een organisatie kan moeilijk tot ontwikkeling komen als er alleen maar sprake is van een instrumentele benadering.

  

Kleefstof van de Menselijke Maat verbindt organisatie-effectiviteit met de menselijke maat, op basis van kernwaarden die betrekking hebben op mensen en cultuur.

  

"De auteurs leveren met dit werk een belangrijke bijdrage aan een andere benadering van het denken over organiseren, die nieuw perspectief biedt."
Elmer Mulder, (ex.)Voorzitter van de Raad van Bestuur van het VU medisch centrum, Amsterdam.

 

Auteur(s): 

Peter-van-den-Boom-contactpersoon

                    Rob-Vinke

Drs. Peter van den Boom                 Prof.Dr. Rob Vinke

Nederlandstalig | Gebonden, 140 blz.

Van Gorcum | 1e druk, 2012 | EAN: 9789023249610 |

ook in Ebook verkrijgbaar: EPUB met digitaal watermerk

 Te bestellen bij   van-Gorcum          BOLcom     Managementboeken bij de boekhandel 

FacebookTwitterLinkedIn