boek-touwtrekken-om-organisatiecultuur

'Cultuureffectief inzetten in het voortbestaan van organisaties' 

 
 

Samenvatting

Vaak staat organisatiecultuur op de managementagenda. De cultuur moet om want de strategische ambities verlangen meer slagvaardigheid, resultaatgerichtheid en flexibiliteit. De cultuur is een belemmerende factor geworden voor het voortbestaan van de organisatie. Maar organisatiecultuur laat zich niet zo maar als instrument inzetten voor de nieuwe koers. De mensen die deel uitmaken van die organisatiecultuur houden kennelijk vast aan zaken die ze niet willen verliezen. Management en organisatie lijken verschillende belangen te hebben: het is touwtrekken om organisatiecultuur.

 

Dit boek laat zien dat kernwaarden een brugfunctie kunnen vervullen bij dit touwtrekken. Als gevolg hiervan trekken partijen samen op in de ontwikkeling van een intelligente organisatiecultuur, waarmee waarde is te creëren voor klanten, aandeelhouders, medewerkers én voor de cultuur zelf. Cultuur kan effectief worden ingezet in het voortbestaan van organisaties. Het boek inventariseert de noodzakelijke veranderingen in paradigma's, rollen en activiteiten voor leidinggevenden, medewerkers en HR-adviseurs.

 

'Touwtrekken om organisatiecultuur' stimuleert de kritische visieontwikkeling op organisatiecultuur. De lezer kan de ideeën verder doorvertalen naar de eigen organisatiepraktijk.

 

 

Auteur:  

Peter-van-den-Boom-contactpersoon

Drs. Peter van den Boom

 

Nederlandstalig | Paperback, 228 blz.

Weka Uitgeverij BV | 1e druk, 2007 | EAN: 9789058832887 |

Te verkrijgen bij Managementboek  en bij de boekhandel

 

FacebookTwitterLinkedIn